TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 18 wrz 2019, 23:20

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: 26 lip 2016, 22:36 
Offline

Rejestracja: 19 kwie 2015, 18:58
Posty: 29
Witam,
Klientka wymyśliła taką lodówkę do zabudowy ale mam mieszane uczucia co do szafki.
https://mediamarkt.pl/agd-do-zabudowy/l ... bch-130000
Nie wiem czy zwykła szerokość 600 mm będzie dobra bo lodówka niby ma dużą szerokość. Może pokusić się o szafkę 610 mm?
Robert


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 lip 2016, 22:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 lip 2015, 13:00
Posty: 707
Lokalizacja: Wrocław, Dolny Śląsk
Zawód: ekonomista, stolarz
Specjalizacja: schody,meble,drzwi
rób równe 600 musi wejść.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 lip 2016, 22:52 
Offline

Rejestracja: 19 kwie 2015, 18:58
Posty: 29
ok, dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 lip 2016, 22:57 
Offline

Rejestracja: 14 mar 2015, 17:50
Posty: 501
Czy to nie jest ta lodóweczka, w której do frontów montuje się szynę, ale szyna wypada w górnej krawędzi frontu i jeśli masz frezowany pochwyt, to możesz go sobie na super glue przykręcić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 lip 2016, 04:03 
Offline

Rejestracja: 19 kwie 2015, 18:58
Posty: 29
A tego to nie wiem. W moim przypadku fronty całe, bez frezowanych uchwytów. I co najważniejsze wymiar dolnego frontu to 713 bo jkiedyś miałem do obróbki taką lodówkę co był front dolny z innym wymiarem.
Tu akurat jest tradycyjny wymiar.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 lip 2016, 07:16 
Offline

Rejestracja: 14 mar 2015, 17:50
Posty: 501
Niższy front dolny nie jest wcale jakimś rzadkim wydarzeniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 lip 2016, 18:39 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 21:00
Posty: 1991
Lokalizacja: Swaj
Rysunek montażowy pokazuje wyraźnie, że wystarczy prześwit 560 mm.

_________________
... Bo wszyscy stolarze, to jedna rodzina ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 lip 2016, 10:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 lut 2015, 18:52
Posty: 265
Lokalizacja: Żory
Był już wątek o tej lodówce -> link

Danio powinien coś więcej powiedzieć o wymiarach frontów

u mnie ta lodówka odpadła z montażu :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 sie 2016, 10:10 
Offline

Rejestracja: 04 kwie 2015, 16:20
Posty: 262
kurde tylko nie zapomnij o wentylacji szafki
zobaczcie jakie meble zastałem robiąc ostatnią kuchnię i to po 4 latach używania lodówka z tyłu pordzewiana, nie było w ogóle ratki wentylacyjnej w cokole a boki szafki dosunięte na max do ściany
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 sie 2019, 23:45 
Offline

Rejestracja: 09 cze 2019, 10:28
Posty: 37
Nie wiem czy dobry wątek wybrałem, ale chodzi mi usytuowanie zabudowanej chłodziarki bezpośrednio przy ścianie. Mam wątpliwości czy klientka nie poobija ściany uchwytem i czy wysuną się szuflady zamrażarki, półki itp. Nowy blok, piony idealne, więc nie przewidziałem blendowania.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 sie 2019, 07:22 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 21:00
Posty: 1991
Lokalizacja: Swaj
Poobija ściany, nie wysuną się szuflady. Wielka dupa.

_________________
... Bo wszyscy stolarze, to jedna rodzina ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 sie 2019, 08:06 
Offline

Rejestracja: 06 gru 2013, 11:40
Posty: 567
Lokalizacja: SANOK
ściany poobija ale z wysunięciem szuflad może być różnie .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 sie 2019, 08:13 
Online
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 gru 2014, 16:29
Posty: 548
Lokalizacja: Beskid Żywiecki
Zawód: Byłem pilorzem :D
Skróć którąś z szafek z lewej strony piekarnika i daj blendę. W ostateczności przerzuć zawiasy w lodówce na lewą stronę, ale to takie naciągane rozwiązanie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 sie 2019, 23:05 
Offline

Rejestracja: 09 cze 2019, 10:28
Posty: 37
Dzięki za pomoc, blendy dałem 5 cm, bo uchwyt pewnie będzie wystawał ok. 3 cm. Klient zgodził się na boczne blendy i otwór wentylacyjny na górnych frontach. Musiałem zrobić wyjście powietrza w środku szafki przez front, bo za dużo tych blend by się zrobiło. Przy prostych frontach zawsze robiłem wentylację na kratkach (foto).
Jak robicie wentylację przy takich frontach ? Wiem że ma być 200cm2, ale bez górnej blendy i z tym pseudo ramiakiem jakoś mi nie idzie.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group