TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 16 lis 2018, 22:52

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1016 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Następna
Autor Wiadomość
Post: 08 paź 2018, 15:50 
Offline

Rejestracja: 14 lip 2016, 11:53
Posty: 92
Jednego z dostępnych, ale na stałe. Tak bym nie musiał zmieniać w każdym projekcie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 paź 2018, 22:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2018, 21:28
Posty: 30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Zawód: projektant
Specjalizacja:
Na przywitanie :) jak ktoś potrzebuje do wizualizacji uchwyty firmy GTV 237 szt. ~232 mb - link do pobrania aktywny przez tydzień https://we.tl/t-ZVdsGms5Iw" onclick="window.open(this.href);return false;


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
W projektowaniu nie ma demokracji trzeba ufać specjalistom.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 paź 2018, 07:52 
Offline

Rejestracja: 20 lut 2018, 12:53
Posty: 2
Można ponowić link z uchwytami. Dopiero admin mi konto aktywował

Dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 paź 2018, 22:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2018, 21:28
Posty: 30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Zawód: projektant
Specjalizacja:
kłaki pisze:
Można ponowić link z uchwytami. Dopiero admin mi konto aktywował

Dzięki


Proszę link https://wetransfer.com/downloads/a5a98f72c40dbe3be8397b7acf94be8820181017212124/37010a691f309f28e0997d9fb0e566f720181017212124/8e40f5

_________________
W projektowaniu nie ma demokracji trzeba ufać specjalistom.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 paź 2018, 07:10 
Offline

Rejestracja: 20 lut 2018, 12:53
Posty: 2
;) dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 paź 2018, 14:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2018, 21:28
Posty: 30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Zawód: projektant
Specjalizacja:
Mam pytanie do osób posiadających K-ray dzisiaj testuje ale nie wiem jak ustawić najlepiej opcje K-ray bo po 2h rederingu na i7-7700 HQ @2.8 GHz obraz po rederingu wychodzi gorzej niż bez niego


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
W projektowaniu nie ma demokracji trzeba ufać specjalistom.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 paź 2018, 16:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 724
Lokalizacja: K/ Krakowa
Temat był omawiany już na forum. Jest też opis na ich stronie www. Generalnie musisz stworzyć ścianę najlepiej z oknem przez która będzie wpadać światło. Resztę ścian blokujesz w konfiguracji kraya. (zostawiasz otwarta tylko tą która sam zbudowałeś) chodzi o to by światło miało się od czego odbijać...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 paź 2018, 06:39 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Z takim procesorem to sobie możesz renderować nocami :D lub na dwa komputery (da się tak działać, gdyby co to Ecru trzeba pytać).
Ja mam Ryzen 1800X i to moim zdaniem jest minimum by być zadowolonym.
W krayu trzeba robić tak by tylko oknami lub drzwiami wpadało światło do pomieszczenia tak jak jest w rzeczywistości inaczej jest mniej naturalnie, mniej cieni. Ściany możesz wstawiać stawiając bryły jeśli ma być okno, a jeśli ściana bez okna to można tylko wstawić kolor i w KRayu zablokować ścianę by była zamknięta. Na początku Kray wydaje się trudny ale jak go zrozumiesz to jest łatwy. Ustawienia materiałów i świateł też trzeba mieć trochę inaczej poustawiane niż dla renderingu w samym Pro100.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 paź 2018, 06:54 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
5 minut 46 sekund


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 paź 2018, 07:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 724
Lokalizacja: K/ Krakowa
Ja tam mam i7 stara jak świat i działa nieźle tylko robię tak że dla testu puszczam najmniejsza rozdzielczość jak światło mi odpowiada to wtedy daje większa.

Fluorescencja jest też świetnym światłem dla kraya lepszym niż te punkty Led i tak dalej. Sp9kojnie możesz nią zastępować inne światło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 paź 2018, 09:58 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Ma ktoś pełną bibliotekę płyt i blatów KRONOSPAN ? bo już mnie denerwuje to pojedyncze ściąganie plików :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 paź 2018, 10:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 mar 2015, 03:18
Posty: 132
Lokalizacja: www
https://pl.kronospan-express.com/pl/exp ... /downloads" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek

Obrazek


Ostatnio zmieniony 26 paź 2018, 10:16 przez Kpnemo10, łącznie zmieniany 2 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 paź 2018, 10:10 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Jednak głupi jestem :) same certyfikaty tam widzę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 paź 2018, 12:01 
Offline

Rejestracja: 14 lip 2016, 11:53
Posty: 92
ostatni link, na samym dole :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2018, 06:18 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Sprawa do użytkowników Pro100.
Trzeba by otworzyć projekt najlepiej średni / duży i dać widok np ściany N wkleić dowolną szafkę i strzałkami na klawiaturze przesuwać ją w projekcie nie trzymając klawisz ze strzałką ale szybko naciskać.
U mnie jest tak że jak projekt jest pusty z jedną szafką to ona się przesuwa bardzo szybko a jak projekt im większy tym przesuwanie szafki program bardziej zamula znaczy że kończę szybkie naciskanie strzałki klawiatury a element się jeszcze przesuwa jak by wolno mu szło liczenie ruchów.
Jak jest z tym u was, bo mam wrażenie że przed najnowszymi aktualizacjami takiego efektu chyba nie było, ale nie jestem pewny.

W momencie kiedy robię taką próbę to zużycie procesora jest 3-10% a Pamięci max 31%.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2018, 11:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2018, 21:28
Posty: 30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Zawód: projektant
Specjalizacja:
U mnie to samo idzie po woli , chociaż przyznam że przesuwanie strzałkami stosuje bardzo rzadko.

_________________
W projektowaniu nie ma demokracji trzeba ufać specjalistom.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2018, 11:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 833
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Dlaczego tak wolno? Prawdopodobnie dlatego, że przesuwa się co "1" i za każdym razem wylicza jej położenie w stosunku do innych szafek.
U mnie też to występuje ale ja nie używam do przesuwania szafek strzałek tylko okna "Położenie" i klawisza "Zastosuj" i stosuję w miarę duże przybliżenie które pozwala mi korygować ewentualne przesunięcia. Lub myszki i klawisza Shift. Ewentualnie opcji "Przesuń (Ctrl + M)" Bo jak bym miał tak przesuwać na duże odległości to bym usnął w czasie robienia projektów. Okno "Położenie" jest tu szybsze nawet jak mam przesunąć o kilka mm ale dużo lepszą opcją jest "Przesuń". Klawisze strzałek to wydaje mi się że służą do dokładnego ustawiania.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2018, 12:44 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Z Shiftem przesuwanie jest co 10mm (ja bym jeszcze zrobił by z shiftem i altem było co 100mm). Ja dużo używam przesuwania strzałkami bo jest bardzo wygodne i szybkie. A nie cierpie wiecznie otwierać i zamykać okienka. Nawet pisałem do Ecru by decyzje o tym jak co ma działać podejmowała osoba najbardziej niecierpliwa w firmie, a nie taka która lubi sobie poklikać jak by na wakacjach była :) Nawet ostatnio podsunąłem im pomysł jak dosłownie jednym kliknięciem mogli by zrobić funkcje do zwymiarowania prowadnic, półek itd. ale przypuszczam że cnc będzie się długo robiło a o tym już nikt nie będzie pamiętał.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 paź 2018, 10:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 mar 2015, 16:08
Posty: 102
Lokalizacja: Stalowa Wola
Zawód: Projektant / Grafik
QKI pisze:
kłaki pisze:
Można ponowić link z uchwytami. Dopiero admin mi konto aktywował

Dzięki


Proszę link https://wetransfer.com/downloads/a5a98f72c40dbe3be8397b7acf94be8820181017212124/37010a691f309f28e0997d9fb0e566f720181017212124/8e40f5


Hej

Może ktoś wrzucić raz jeszcze link do uchwytów GTV ?

Z góry dzieki !!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 paź 2018, 20:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 125
Uchwyty GTV

Mówisz i masz ....udostępnię ci z mojego dysku....

https://drive.google.com/open?id=1hIcCl ... 4S2LflxnbJ" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 paź 2018, 21:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 mar 2015, 16:08
Posty: 102
Lokalizacja: Stalowa Wola
Zawód: Projektant / Grafik
dzieki !!!!!!!!!!!!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 01 lis 2018, 16:58 
Offline

Rejestracja: 28 lip 2015, 08:48
Posty: 10
PRO100 ustawienia tekstur.

https://www.youtube.com/watch?v=T5gyX72s_cs


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 01 lis 2018, 19:07 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Filmik lux bardzo potrzebny czekałem na niego odkąd Kray wyszedł.
Fajnie było by jeszcze coś o stali inox, chromie, farby strukturalne itd. itp. I coś na temat jak zrobić normalmapy. Ecru kiedyś mówiło o wbudowanym generatorze ale to pewnie będzie dopiero za dwa lata jak CNC skonczą, a z tego co widze to CADKuchnie ma takie coś.
W ogóle to by sie przydało by Ecru zrobili jakieś lepsze biblioteki bo oryginalne są chyba bardzo stare i mało aktualne a po drugie tacy amatorzy projektanci jak ja nie mają głowy do materiałów i ustawień.
Zastanawiam się nad zakupem bibliotek corwin. Ktos ma ? Jest sens czy lepiej mieć swoje ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 01 lis 2018, 20:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 833
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Ale Ecru zrobiło nowe biblioteki do pobrania na stronie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 01 lis 2018, 20:57 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Piszę o bibliotece materiałów i elementów dekoracyjnych. Np nie ma białej cegły bardzo modnej i innych kamieni dekoracyjnych. Nie ma rączek Laguna ani LKW7 itp. Widoki za oknem. Itd. Wszystko sam robiłem lub w google szukałem..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 01 lis 2018, 22:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2018, 21:28
Posty: 30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Zawód: projektant
Specjalizacja:
Danio pisze:
Filmik lux bardzo potrzebny czekałem na niego odkąd Kray wyszedł.
Fajnie było by jeszcze coś o stali inox, chromie, farby strukturalne itd. itp. I coś na temat jak zrobić normalmapy. Ecru kiedyś mówiło o wbudowanym generatorze ale to pewnie będzie dopiero za dwa lata jak CNC skonczą, a z tego co widze to CADKuchnie ma takie coś.
W ogóle to by sie przydało by Ecru zrobili jakieś lepsze biblioteki bo oryginalne są chyba bardzo stare i mało aktualne a po drugie tacy amatorzy projektanci jak ja nie mają głowy do materiałów i ustawień.
Zastanawiam się nad zakupem bibliotek corwin. Ktos ma ? Jest sens czy lepiej mieć swoje ?


Ja mam biblioteki CORWIN i praktycznie przesiadłem się ze swoich, kilku szafek mi brakuje ale co zrobie to dodaje. Mogę polecić szczególnie ostatnie do wersji 6 - jak robisz od razu w kolorze, jak bawisz się w czarnobiałym czy rozpisywać na produkcję musisz zmieniać blaty i cokoły bo są razem z szafką.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
W projektowaniu nie ma demokracji trzeba ufać specjalistom.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 01 lis 2018, 23:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 19 maja 2018, 21:28
Posty: 30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Zawód: projektant
Specjalizacja:
Zapomniałem dodać CORWIN mają całkowicie odmienny schemat folderów i elementów w nich od mojej idei tworzenia projektu. Ale po kilkunastu miesiącach pracy z ich bibliotekami śmiem stwierdzić, że ich baza jest prawie idealna - zaczynasz prace z katalogiem [kreator pomieszczeń] gdzie masz wszystko co potrzebne do zrobienia pomieszczenia od okien po grzejniki czy kratki wentylacyjne, a kończysz wstawiając szafki czy meble z ogromnej bazy [oczywiście przerabiam ją pod siebie bo np. szafy przesuwne - korpusy robimy na slizgach, a nie na nóżkach]. Mój Pro100 na chwile obecną zajmuje 44 Gb [sama biblioteka], kolejne dodatki to 35 Gb na 2 dysku do segregacji [czy kiedykolwiek znajdę czas by to jakoś posegregować ?!]. Bibiotekę CORWIN uzupełniłem głównie sprzętem agd większości firm i dodatkami, których nie wiem czy kiedykolwiek wykorzystam w jakimkolwiek projekcie.

_________________
W projektowaniu nie ma demokracji trzeba ufać specjalistom.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 lis 2018, 07:09 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Mógłbyś zrobić foto struktury jak mają rozwiązane luzy na frontach ?
I jeszcze foto struktury jednej całej szafki np dolnej z szufladami ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 lis 2018, 09:23 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Oglądałem filmik z bibliotekami Corwin i bardzo fajnie im to działa ale dolne szafki mają plecy 16mm mniejsze niż korpus a ja robię 2mm mniejsze i wiązało by się to z przerobieniem wszystkich szafek w bibliotece :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 lis 2018, 12:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 833
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
QKI a ja mam inne pytanko. Jaki rozmiar na dysku twardym ma ta szafka jaką dałeś w pierwszym załączniku? Bo o rozmiary projektów to już się nie będę pytał, bo to zależy kto jakie robi.

A jak bym chciał taką szafkę rozbebeszyć całkowicie to wszystkie elementy da się otworzyć w "Edytorze kształtów" w PRO100? Głównie chodzi mi tu o te z których zrobione są zawiasy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1016 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group