TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 16 lis 2018, 23:43

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1016 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna
Autor Wiadomość
Post: 11 wrz 2018, 17:22 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
W dniu targów jak się okaże że mam czas to może pojadę po to piwo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 wrz 2018, 19:22 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Ktoś był na targach i widział pro100 ? Podobno cnc może się przydać nawet tym co nie mają cnc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 wrz 2018, 19:47 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4272
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Byłem, ale nie trafiłem do nich. Piwo dawali też w innym miejscu:)
Słyszałem, że cnc w pro100 się przyda, jak ktoś ma wiertarkę atut:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 wrz 2018, 20:52 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Atut to akurat jest porażka.
Tu masz cnc za dwa złote odmierzające wycięcie łuków i otworów pod wszystkie lamelki to jest ten kawałek hdfu z odpadu.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 wrz 2018, 21:04 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4272
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Sam czasami zastanawiam się kto te maszyny kupuje. CNC można wybierać przebierać. No, a tu tak proste rozwiązanie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 wrz 2018, 23:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 724
Lokalizacja: K/ Krakowa
Ja byłem dziś i na stoisku Corpusa (coś podpytać) i na stoisku pro100.
Oj chwilę tam spędziłem widziałem conieco.
Myślę że to cnc będzie dość ciekawe.
Pracę jeszcze trwają ale w ciągu miesiąca... Dwóch mają się pojawić wersję testowe. Może nawet do mnie coś trafi :)
Teraz działa to tak że można dodawać okucia deklarujac otwory, ich średnicę rozsyawy. To wszystko parametrycznie.
Pracę trwają nad swego rodzaju dziedziczenie otworów czyli otwory z zawiasów mają się przenosić na boki i fronty albo z polek na wieńce.
Na start program ma generować pliki dla maszyn w postaci DXF a potem jako post procesory.
Myślę że może wyjść coś ciekawego z ich koncepcji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 wrz 2018, 11:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 mar 2015, 16:08
Posty: 102
Lokalizacja: Stalowa Wola
Zawód: Projektant / Grafik
Hejka

Podpowie ktos jak ustawic opcje w programie zeby przy renderowaniu sceny w KRAY przez teksture w oknie wpadało słońce przy czym była by ona cały czas widoczna. Chyba dobrze to wytłumaczyłem :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 wrz 2018, 13:59 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Tyle czasu minęło i jeszcze tego nie umiesz ?
W opcjach Kreya musisz odznaczyć ścianę przez którą chcesz aby słońce przechodziło jeśli posiada ona teksturę.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 wrz 2018, 14:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 mar 2015, 16:08
Posty: 102
Lokalizacja: Stalowa Wola
Zawód: Projektant / Grafik
Nie o to mi chodziło to jest jasne. Światło ma wpadać przez okno nie ścianę a w oknie ma być tekstura


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 wrz 2018, 16:12 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
To źle napisałeś. Chcesz by w oknie była szyba z teksturą. Puki co tak się nie da zrobić, musisz wybić wszystkie szyby w oknach i na ścianie za oknem wkleić teksturę, jeśli miałeś problem z teksturami widoku za oknem że np jest mała tekstura to wpisujesz wymiar tekstury by się nie rozciągała na całą ścianę, a potem przesuwasz teksturę zaznaczonymi opcjami tak by w oknie nie było widoczne łączenie tekstury.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 wrz 2018, 16:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 25 mar 2015, 16:08
Posty: 102
Lokalizacja: Stalowa Wola
Zawód: Projektant / Grafik
Dzięki właśnie tak wcześniej kombinowalem myślałem ze jest może jakiś inny sposób. Dzięki za odpowiedź


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 wrz 2018, 16:18 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Może w v7 takie coś zrobią bo wtedy wystarczyła by mała tekstura widoku na szybe w oknie przez którą by przechodziło światło.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 wrz 2018, 16:31 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4272
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
MarekMitonski pisze:
Na start program ma generować pliki dla maszyn w postaci DXF a potem jako post procesory.


Czy wiadomo kiedy będzie postprocesor do wiertarki atut?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 wrz 2018, 20:40 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 gru 2016, 21:15
Posty: 600
Lokalizacja: Kobyłka
Specjalizacja: oprogramowanie do mebli
Cytuj:
Ktoś był na targach i widział pro100 ?


Kurde Danio ty wierny fan nie byłeś , toż to nawet Ja byłem i pogdałem sobie z chłopakami ( oni byli u mnie). Motywowałem ich aby wpisali cię na listę THE BEST OF THE BEST , inny forumowicz może potwierdzić tylko nie wiem który ale też był ze mną w tej sytuacji. Jak będziesz dzownił powiedz im następnym razem że jesteś "Danio" i Lignumsoft cię polecał to masz chłopie myślę otwarte wszystkie dzwi i okna.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 wrz 2018, 21:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 724
Lokalizacja: K/ Krakowa
Trzeba by zapytać Jarka O. :) a tak na serio to wymiarowanie elementów z otworami ma pojawić się już na początku dystrybucji CNC


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 wrz 2018, 21:09 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Chciałem jutro jechać ale kumpel nie da rady więc samemu nie jadę. Ale za rok to już napewno pojadę podziękować za koszulkę i ponarzekać na programistów ze robią cnc a nie v7.
Rok temu byłem u nich ale wtedy dopiero co v6 wchodzilo a na v5 nażekałem sporo więc nie chciałem się przyznać który to ja z forum.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 wrz 2018, 21:20 
Offline

Rejestracja: 24 paź 2015, 20:23
Posty: 79
Szczerze mówiąc to nic rozwojowego nie pokazali. To że że na pojedynczym elemencie można sobie zaznaczyć otwory fi 5, to samo zrobimy w darmowym solid Edge-u. Aleee mówią, i trzeba wierzyć na słowo(bo nie pokazali) że "dziurka" sama się zrobi gdy dołożymy do boku, półkę z biblioteki z podłożonymi podpurkami. Tak samo zawiasy,prowadnica. Zatem tryb pracy w programie zostaję bez zmian, i to meeeega plus!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 wrz 2018, 16:36 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Stół zrobiony, tylko jednej dziurki nie zrobiłem a tak to wszystko pasowało.
Jutro będzie lepsza akcja bez cnc, w jeden dzień we dwóch musimy skręcić kuchnie od zera by pojutrze jechać na montaż. Jestem ciekaw czy sam bym dał radę :D


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 wrz 2018, 16:38 
Offline

Rejestracja: 27 paź 2013, 13:46
Posty: 4272
Lokalizacja: Białystok
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble na wymiar.
Na spaxy, to szybko pójdzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 wrz 2018, 18:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 833
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Danio a pójdziesz spać Ty tej nocy? Czy po skręcaniu prosto na montaż?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 wrz 2018, 18:33 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Na 7.00 chodzę do pracy ale jutro ide na 6.00 i planuję o 17.00 mieć fajrant.
Co do spaxów to testuję 4 razy tańsze od assów i wstępnie wychodzi że są lepsze od assów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 wrz 2018, 20:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 724
Lokalizacja: K/ Krakowa
Boję się że nie znajdziesz bo będą wyrywać laminat przy zagłębieniu w niego. (sprawdzaliśmy kilka rodzajów wkretów tego typu ale assy są jednak najlepsze.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 wrz 2018, 21:08 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Jak znajdę to Ci powiem, które to są ale jeśli odkupisz ode mnie assy bo ostatnio kupiłem 5 tysięcy assów i chyba będą się kurzyć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 18 wrz 2018, 22:21 
Offline

Rejestracja: 07 maja 2013, 16:17
Posty: 1870
5 tysięcy wkrętów !!!! W życiu tyle nie widziałem.

_________________
Da mihi animas, caetera tolle


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 wrz 2018, 18:48 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Ale streczy tyle widziałeś.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 wrz 2018, 15:45 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Ma ktoś schody na wangach do Pro100 ? Potrzebuję tylko do wizualizacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 wrz 2018, 09:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 maja 2013, 16:50
Posty: 190
Lokalizacja: eksłomżyńskie
Zawód: Stolarz
Specjalizacja: Meble
Ja mam coś takiego
https://drive.google.com/file/d/1xGVnPg ... sp=sharing

_________________
Stolarz uczy się całe życie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 22 wrz 2018, 10:56 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Dzięki. Potrzebuje z zabiegiem, ale to już sobie dorobię z tego co posłałeś.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 paź 2018, 09:04 
Offline

Rejestracja: 14 lip 2016, 11:53
Posty: 92
Istnieje możliwość zapisania na stałe innego koloru linii wymiarowych?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 paź 2018, 15:11 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1792
Jeśli pytasz o inne kolory niż dostępne to nie, no chyba że w pliku ini była by taka możliwość ale o to trzeba by zapytać Ecru.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1016 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group