TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 20 sty 2018, 04:28

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 740 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25
Autor Wiadomość
Post: 10 lis 2017, 13:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 279
Lokalizacja: Szczecin
Mam pytanie ; Czy w Kray-u jest możliwość zrobienia panoramy ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lis 2017, 14:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 227
Lokalizacja: K/ Krakowa
Ma się to pojawić ale w obecnej wersji jeszcze nie jest dostępne.
Na targach widziałem próbki takiego renderu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lis 2017, 20:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 mar 2015, 03:18
Posty: 126
Lokalizacja: www
andre7725 pisze:
Czy w Kray-u jest możliwość zrobienia panoramy ?

http://projekty.ecru.pl/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lis 2017, 20:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 89
Lokalizacja: Wałcz
no ładne cacko ;)

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 10 lis 2017, 21:35 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1210
A tu się robi realizacja projektu który pokazywałem w tym temacie.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 11 lis 2017, 00:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 592
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
MarekMitonski pisze:
ale w obecnej wersji jeszcze nie jest dostępne
W pierwszej kolejności to niech najpierw wypuszczą mnie w tej panoramie z szafki, a dopiero później bawią się w coś co robi Kray.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 lis 2017, 07:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 227
Lokalizacja: K/ Krakowa
Myślisz o lokowaniu kamery przed tworzeniem panoramy?
Też miałem kiedyś taki problem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 lis 2017, 23:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 592
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Żadnych kamer, ustawienie wybrane lub przypadkowe. Robię Panoramę i kiedy ją uruchomię to ona trzyma mnie wewnątrz szafki i nie chce wypuścić. Coś tam widać ale tyle co kot napłakał. Albo wywala pół boku w szafce, widać prowadnice i szuflady i dalej nie chce robić się tak aby móc spokojnie zwiedzać pomieszczenie.

Był moment, że ona działała, ale teraz nie chce. Dlaczego? To nie wiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 lis 2017, 08:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 227
Lokalizacja: K/ Krakowa
Ale tam nie było zwiedzania a tylko obrót ... chyba że dawno tego nie widziałem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 lis 2017, 10:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 279
Lokalizacja: Szczecin
Omen miał chyba na myśli przybliżanie / oddalanie. Nie korzystam z funkcji kamer, bo często miałem właśnie sytuację jaką opisuje Omen. Panoramy robię w ten sposób że wrzucam do projektu element, np kulę, umieszczam ją w interesującym mnie miejscu , na wysokości ok 1700-1800mm od podłogi. Zaznaczam ten obiekt, robię centruj i mam panoramę z wysokości "patrzenia" klienta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 17 lis 2017, 19:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 592
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Dzięki andre7725 o to mi właśnie chodziło. Teraz już działa tak jak trzeba.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 lis 2017, 10:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 279
Lokalizacja: Szczecin
Mam pytanie, w v6 jak robicie oświetlenie LED liniowe ? Łączenie wielu punktów bardzo "spowalnia " projekt przy wizualizacji. Macie jakieś innowacyjne pomysły ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 lis 2017, 10:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 227
Lokalizacja: K/ Krakowa
Na targach pokazano mi że fluorescencje się do tego świetnie nadaje ale nie miałem okazji tego sprawdzić.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 19 lis 2017, 16:40 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1210
Jak taśma ledowa to element fluorescencyjny trzeba robić ale tylko w krayu ma to fajny efekt bo w samym pro100 to chyba lipa jak dobrze pamiętam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 gru 2017, 20:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 89
Lokalizacja: Wałcz
ojojoj co tak nagle zacichli?:D kazdy czeka na grudniową wersje ?....po zmianie laptopa wkoncu krey zaczol szybciej mielic ..teraz musze pokombinwac z ustawieniami zeby jakos to wygladalo

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 gru 2017, 22:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 592
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Przycichli bo każdy robi teraz za dwóch aby obrobić tych wszystkich, którzy chcą na "wczoraj", bo święta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 12 sty 2018, 12:15 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1210
Omen. Masz jakąś technikę do robienia skośnych korpusów w pro100 ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 13 sty 2018, 19:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 592
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Taki:

https://onedrive.live.com/embed?cid=7965D51063FA392F&resid=7965D51063FA392F%2129729&authkey=AGslCSnXzYrOJhs


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 sty 2018, 13:00 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1210
Dzięki. Dobrze by było jak by się dało normalnie rozciągać elementy obrócone o jakiś kąt i wymiarować takie szafki i takie elementy. Dobrze ze skosy robie tylko dwa razy na rok.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 14 sty 2018, 15:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 227
Lokalizacja: K/ Krakowa
Ma się to pojawić... Usłyszałem na targach


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 740 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group