TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 17 paź 2017, 23:17

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 705 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Autor Wiadomość
Post: 21 wrz 2017, 06:13 
Offline

Rejestracja: 28 paź 2015, 19:17
Posty: 104
lignumsoft pisze:
Kupno programu do firmy powinno się opierać na analizie potrzeb w wielu wypadkach tego bardzo brakuje, albo firmy kupują armatę to zabicia komara ( co się oczywiście nie uda), albo kupią za słaby program i jest źle. Albo pracownik :-) powiedział że potrafi po studiach i okazuje się że jednak nie i program leży na półeczce, albo nie ma czasu, albo się okazuje że porzeba więcej szkoleń.

święte słowa, niestety wiele firm nie przelicza odpowiednio potrzeb do ceny i tego co oferuje program.
PBstol pisze:
W każdej wersji topsolida da się to zrobić? Z tego co wiem, to za ten program można zapłacić i 100tyś.

tak w każdej z nakładką wood oczywiście i nie kosztuje ona 100 tys. Z tym że w wersji podstawowej masz tylko program do modelowania, chcesz cnc musisz dopłacić, chcesz rozkroje tkanin pod tapicerkę musisz dopłacić, chcesz nesting - musisz dopłacić i wtedy może się uzbierać pod 100 tyś.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 wrz 2017, 17:10 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1084
Jest moc :)


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 wrz 2017, 17:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 mar 2014, 22:29
Posty: 485
Noooo Brawo ty! :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 wrz 2017, 19:01 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 21:00
Posty: 1858
Lokalizacja: Swaj
Na pierwszym projekcie, słoje na kancie blatów idą w poprzek. ;)

_________________
... Bo wszyscy stolarze, to jedna rodzina ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 wrz 2017, 07:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 270
Lokalizacja: Szczecin
Ma ktoś może, i mógłby udostępnić komory zlewu podwieszane ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 wrz 2017, 11:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 85
Lokalizacja: Wałcz
Ma ktoś może, i mógłby udostępnić komory zlewu podwieszane ?



Proszę bardzo https://drive.google.com/open?id=0B3yXp ... EY0Zk5OZ0U

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 paź 2017, 08:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 270
Lokalizacja: Szczecin
ylona Dziękuję.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 paź 2017, 08:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 523
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
andre7725, a jak "wyciąć" w PRO100 na zlew masz tu https://www.youtube.com/watch?v=xep7Fsmdcr0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 paź 2017, 12:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 270
Lokalizacja: Szczecin
Można i tak, ale ja jednak preferuje sposób matematyczny.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 paź 2017, 19:03 
Offline

Rejestracja: 14 paź 2015, 13:52
Posty: 55
Danio, długo się renderowało? Zastanawiam się nad dokupieniem modułu renderingu.
PS
Brawo Ty:) Ładny projekt


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 paź 2017, 20:06 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1084
To sie renderowalo 24min.
Troche gorsze niz te ale duzo lepsze niz z v6 robie w 3-5 minut.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 paź 2017, 19:41 
Offline

Rejestracja: 14 paź 2015, 13:52
Posty: 55
A w czym robisz oprócz v6?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 paź 2017, 19:58 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1084
Projekty z kraya i z pro100 v6 to cos innego ale to ten sam program.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 paź 2017, 13:10 
Offline

Rejestracja: 23 cze 2015, 06:08
Posty: 27
Danio czy w tej angielskiej/klasycznej kuchni to na łączeniu blatów jest listwa :P ?
Projekty bardzo ładne, jak dla mnie lepszych wizek nie potrzeba.
A ile czasu potrzebujesz żeby tak od zera narysować kuchnie z renderem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 paź 2017, 16:52 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1084
Tak to jest listwa.
Nie wiem ile czasu bo nie przyglądałem się, a nawet chyba częściej robię to na raty, więc nie wiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 705 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group