TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 14 gru 2017, 03:23

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 736 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
Post: 21 wrz 2017, 06:13 
Offline

Rejestracja: 28 paź 2015, 19:17
Posty: 108
lignumsoft pisze:
Kupno programu do firmy powinno się opierać na analizie potrzeb w wielu wypadkach tego bardzo brakuje, albo firmy kupują armatę to zabicia komara ( co się oczywiście nie uda), albo kupią za słaby program i jest źle. Albo pracownik :-) powiedział że potrafi po studiach i okazuje się że jednak nie i program leży na półeczce, albo nie ma czasu, albo się okazuje że porzeba więcej szkoleń.

święte słowa, niestety wiele firm nie przelicza odpowiednio potrzeb do ceny i tego co oferuje program.
PBstol pisze:
W każdej wersji topsolida da się to zrobić? Z tego co wiem, to za ten program można zapłacić i 100tyś.

tak w każdej z nakładką wood oczywiście i nie kosztuje ona 100 tys. Z tym że w wersji podstawowej masz tylko program do modelowania, chcesz cnc musisz dopłacić, chcesz rozkroje tkanin pod tapicerkę musisz dopłacić, chcesz nesting - musisz dopłacić i wtedy może się uzbierać pod 100 tyś.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 wrz 2017, 17:10 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1119
Jest moc :)


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 wrz 2017, 17:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 mar 2014, 22:29
Posty: 500
Noooo Brawo ty! :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 21 wrz 2017, 19:01 
Offline
Administrator
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 21:00
Posty: 1896
Lokalizacja: Swaj
Na pierwszym projekcie, słoje na kancie blatów idą w poprzek. ;)

_________________
... Bo wszyscy stolarze, to jedna rodzina ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 28 wrz 2017, 07:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 279
Lokalizacja: Szczecin
Ma ktoś może, i mógłby udostępnić komory zlewu podwieszane ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 30 wrz 2017, 11:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 89
Lokalizacja: Wałcz
Ma ktoś może, i mógłby udostępnić komory zlewu podwieszane ?



Proszę bardzo https://drive.google.com/open?id=0B3yXp ... EY0Zk5OZ0U

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 paź 2017, 08:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 279
Lokalizacja: Szczecin
ylona Dziękuję.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 paź 2017, 08:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 578
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
andre7725, a jak "wyciąć" w PRO100 na zlew masz tu https://www.youtube.com/watch?v=xep7Fsmdcr0


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 paź 2017, 12:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 279
Lokalizacja: Szczecin
Można i tak, ale ja jednak preferuje sposób matematyczny.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 paź 2017, 19:03 
Offline

Rejestracja: 14 paź 2015, 13:52
Posty: 59
Danio, długo się renderowało? Zastanawiam się nad dokupieniem modułu renderingu.
PS
Brawo Ty:) Ładny projekt


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 02 paź 2017, 20:06 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1119
To sie renderowalo 24min.
Troche gorsze niz te ale duzo lepsze niz z v6 robie w 3-5 minut.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 paź 2017, 19:41 
Offline

Rejestracja: 14 paź 2015, 13:52
Posty: 59
A w czym robisz oprócz v6?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 03 paź 2017, 19:58 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1119
Projekty z kraya i z pro100 v6 to cos innego ale to ten sam program.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 paź 2017, 13:10 
Offline

Rejestracja: 23 cze 2015, 06:08
Posty: 29
Danio czy w tej angielskiej/klasycznej kuchni to na łączeniu blatów jest listwa :P ?
Projekty bardzo ładne, jak dla mnie lepszych wizek nie potrzeba.
A ile czasu potrzebujesz żeby tak od zera narysować kuchnie z renderem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 05 paź 2017, 16:52 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1119
Tak to jest listwa.
Nie wiem ile czasu bo nie przyglądałem się, a nawet chyba częściej robię to na raty, więc nie wiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 paź 2017, 08:57 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1119
Omen chyba coś zmienili w pro100. Nie pamiętam abym ostatnio aktualizował pro100 a dziś robiąc projekt zauważyłem, że przy zmianie szafki 600mm szerokiej z dwoma frontami na 601mm to wcześniej się fronty robiły w ułamkach, a dziś kilka razy robiłem taką zmianę na różnych szafkach bo nie mogłem uwierzyć że jeden front nie zmienił się, a drugi zmienił na 301mm. Czynność robiłem w różnych wymiarach na różnych szafkach i też ręcznie rozciągając i zawsze gdy szafka miała wymiar nieparzysty to jeden front o drugiego różnił się 1 mm. Sprawdź u Siebie, bo nie mogę uwierzyć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 paź 2017, 10:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 279
Lokalizacja: Szczecin
v6.10 zmieniając wymiar szafki z 600 mm na, np 601 mm, wymiary frontów nie zmieniają się w ogóle, zostaje 2 x 296. Gdy zmienię na 602 to wtedy dopiero zmieniają się na 297 obydwa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 paź 2017, 12:41 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1119
Też mam v6.10 Może teraz ściągnij ze strony v6.10 i zobacz czy będzie zmiana. Filmika nie bede nagrywał że tak u mnie działa, bo nawet nie umiem, no ale tak jest, dziwne że był by to przypadek. Nawet teraz jeszcze raz sprawdziłem i dalej tak to u mnie działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 paź 2017, 22:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 578
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
U mnie jest tak jak i u Andre


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 paź 2017, 06:31 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1119
Dziwne. Teraz testowałem i na pewno mam jakieś nierówno zrobione biblioteki z szafkami. Tylko biblioteki te mam już długo a dopiero teraz to zauważyłem. W Większości szafek dzieje się jak wyżej napisałem ale nie we wszystkich.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 paź 2017, 11:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 279
Lokalizacja: Szczecin
Mam pytanko. Czy u Was też tak dziwnie sortowane są formatki? Numeruje szafki od 1 do np 26 , sortuje wg nazwy chciałbym żeby było ułożone 1. 2. 3. itp a nie 1. 10. 11...... 19. 2. 20.


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 paź 2017, 13:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 mar 2015, 03:18
Posty: 126
Lokalizacja: www
andre7725 pisze:
1. 2. 3. itp a nie 1. 10. 11...... 19. 2. 20.

Prawidłowo numeracja
01,02, 03,....11,12,13


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 paź 2017, 13:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2015, 20:21
Posty: 279
Lokalizacja: Szczecin
Różne kombinacje robiłem, ale na to nie wpadłem. Dzięki Kpnemo10. Na Ciebie zawsze można liczyć. ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 paź 2017, 13:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 mar 2015, 23:24
Posty: 185
Lokalizacja: K/ Krakowa
Sortowanie raczej normalne... Pliki w Windowsie też tak posegreguje...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 26 paź 2017, 21:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 578
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Danio, nie wiem, czy coś Ci to da ale zwróć uwagę jak zachowują się dwa fronty w zależności, czy stoi coś za nimi i/lub jeden z nich ma uchwyt. Wystarczy taka "błaha" sprawa. I mało tego, to nie jest błąd tylko zaleta programu, która pozwala Ci projektować "z ręki".
https://drive.google.com/file/d/0B2yxZZLQ_Xo2Ti0tSDhtU21SUTg/view?usp=sharing
Zwróć uwagę na wymiary elementów, raz się różnią innym razem nie. Pod koniec filmu (po 4 minucie) możliwe, że jest powód Twoich "problemów".


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2017, 06:30 
Offline

Rejestracja: 06 mar 2015, 21:31
Posty: 1119
No widzisz. Jakoś nie specjalnie mnie dręczył ten błąd w programie, pewnie się rzadko zdarzał i to olewałem, ale nawet nie wiedziałem a teraz wiem że biblioteke z prawie wszystkimi szafkami mam do przerobienia :( Dobrze że funkcja podmień istnieje bo będzie szybciej szło. Moim zdaniem nie jest zaletą to że front za którym jest butla rozciąga się inaczej, a jak się mylę to jaka jest tego zaleta ?


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 27 paź 2017, 08:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 578
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Jaka jest tego zaleta, to nie potrafię Ci teraz o tym powiedzieć. Bo nie pamiętam. Dzwoniłem do nich i wspomniałem o tym "błędzie" ale w odpowiedzi usłyszałem, że to zostaje tak jak jest i wyjaśnili mi powód tego. Przyznałem im rację i przestałem się tym zajmować. Ale ten powód wyleciał mi z głowy, a wyjaśnienie miało mocne podstawy aby przyznać, że tak ma być.
Inna sprawa, że takie cuda zdarzają się kiedy z przodu szafki są dwa nie zablokowane elementy (tu fronty). Szafka z jednym frontem tego "błędu" nie ma.
Rozwiązaniem Twoich poprawek jest też taka możliwość, że odblokujesz wymiar w tym przypadku na szerokość i rozciągniesz te ograniczniki na całą możliwą szerokość. Ten z przodu na całą szerokość półki, a z tyłu na całą szerokość szafki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 08 lis 2017, 18:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 89
Lokalizacja: Wałcz
Poprzebuje zainstalowac krey a .....link ktory kiedys otrzymałam po zakupie kreya nie działa ....a chce zainstalować na nowym laptopie ma ktos moze?

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 lis 2017, 10:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 mar 2015, 03:18
Posty: 126
Lokalizacja: www
ylona pisze:
a chce zainstalować na nowym laptopie ma ktos moze?

Skontaktuj się z
http://www.ecru.pl/pl/dane-kontaktowe
Otrzymasz link
--------------
licencja.txt
7. OGRANICZENIA
7.1. Licencjobiorca nie może:
c) ***** rozprowadzać lub w inny sposób przekazywać Produkt lub dowolną jego część za wyjątkiem przypadków wyraźnie upoważnionych w Umowie;


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 09 lis 2017, 21:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 gru 2015, 13:40
Posty: 89
Lokalizacja: Wałcz
Kpnemo10 pisze:
ylona pisze:
a chce zainstalować na nowym laptopie ma ktos moze?

Skontaktuj się z
http://www.ecru.pl/pl/dane-kontaktowe" onclick="window.open(this.href);return false;
Otrzymasz link
--------------
licencja.txt
7. OGRANICZENIA
7.1. Licencjobiorca nie może:
c) ***** rozprowadzać lub w inny sposób przekazywać Produkt lub dowolną jego część za wyjątkiem przypadków wyraźnie upoważnionych w Umowie;


Dziękuje już mam ;)

_________________
"Kobieta....jedno myśli,robi drugie,mówi trzecie,czwarte wie,piąte przeczuwa...."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 736 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group