TechnikiStolarskie.pl

Forum stolarskie dla ludzi z pasją
Dzisiaj jest 23 lip 2018, 05:07

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
Post: 23 lip 2016, 13:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 maja 2013, 20:59
Posty: 750
Lokalizacja: Szczytno
Zawód: Stolarz
Ktoś kiedyś kombinował z innych profili.
Pamięta ktoś?

_________________
Bądź sobą. Wszyscy inni są już zajęci. Oscar Wilde.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 lip 2016, 16:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 715
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Jeśli chodzi Ci o używanie tego szablonu do robienia frontów na witryny to ja używałem czegoś takiego (samoróbka):
Załącznik:
Frezowanie witryn.png
Ale to było tylko jak do tej pory ze 3-4 razy w ciągu ostatnich chyba 7 lat. Teraz tak stoi sobie bezużytecznie i zajmuje miejsce. A może już tego nie mam bo "wyrzuciłem" przez komin?
Dobrze się robi jak zamontować to w ciężkim stole aby nie przesuwało się podczas frezowania.
Jeśli chcesz ten szablon wykorzystywać częściej też do frezowania otworów w blatach pod zlew lub płytę na miejscu u klienta lub co jeszcze prostsze, u siebie w warsztacie to lepiej kupić ten oryginalny z powodu podziałki. Szybciej go ustawisz, łatwiej unieruchomisz na blacie. ale witryny łatwiej ustawisz i unieruchomisz w samoróbce bo masz już ustawione ograniczenia (szerokość ramki w witrynie). A jak jeszcze będziesz z niego korzystał tyle co ja i tylko do witryn, to lepiej zrobić go samemu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 lip 2016, 18:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 maja 2013, 20:59
Posty: 750
Lokalizacja: Szczytno
Zawód: Stolarz
Właśnie zawsze tak robiłem ale chcę zrobić sobie coś profi.

_________________
Bądź sobą. Wszyscy inni są już zajęci. Oscar Wilde.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 lip 2016, 19:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 19:03
Posty: 2136
Lokalizacja: Dobrzyków/Płock
Zawód: stolarz (chyba)
Specjalizacja: schody
Leszku, poszukam producenta od którego kupowałem i dam znać.

Mam:

SP-30145 z katalogu http://www.metal-stop.pl/doc/alusystem_system_8.pdf plus metalowe zamki ( nie pamiętam symbolu ale dobiorą Ci bez problemu). Możesz zamówić sobie określone odcinki i wyślą Ci kurierem.

_________________
Krawaty wiąże, usuwam ciąże.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 23 lip 2016, 21:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 maja 2013, 20:59
Posty: 750
Lokalizacja: Szczytno
Zawód: Stolarz
Dzięki.
Tak właśnie mi się wydawało, że Ty robiłeś i Piotr o tym wspomniał.

_________________
Bądź sobą. Wszyscy inni są już zajęci. Oscar Wilde.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 lip 2016, 07:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 19:03
Posty: 2136
Lokalizacja: Dobrzyków/Płock
Zawód: stolarz (chyba)
Specjalizacja: schody
Kilka tych szablonów zrobiłem i chyba każdy jest zadowolony. Sam mam dwa i czasem używam.

_________________
Krawaty wiąże, usuwam ciąże.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 lip 2016, 10:00 
Offline

Rejestracja: 14 mar 2015, 17:50
Posty: 574
A czy można taki szablon nabyć drogą kupna? Jeśli tak, to ile by mnie to kosztowało ;-) ?

Jeden umożliwiający frezowanie otworu maks powiedzmy 30 x 30, drugi 70 x 70.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 lip 2016, 12:47 
Offline

Rejestracja: 30 cze 2013, 09:10
Posty: 13
Ostatnio kupiłem na Allegro taki szablon i jestem zadowolony http://allegro.pl/szablon-do-frezowania-sm-45-700x400mm-i6344588049.htmlhttp://allegro.pl/szablon-do-frezowania-sm-45-700x400mm-i6344588049.html.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 lip 2016, 12:55 
Offline

Rejestracja: 07 maja 2013, 20:11
Posty: 1627
Te nasze są cieńsze. 16mm .

_________________
istolarstwo.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 lip 2016, 15:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 19:03
Posty: 2136
Lokalizacja: Dobrzyków/Płock
Zawód: stolarz (chyba)
Specjalizacja: schody
I trzy razy tańsze. Jelina, zamów sobie to ze sklepu. Potną alu, zostanie tylko nawiercenie otworów pod śrubę od zamka,

_________________
Krawaty wiąże, usuwam ciąże.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 lip 2016, 18:18 
Offline

Rejestracja: 14 mar 2015, 17:50
Posty: 574
Ale co? Z jakiego sklepu?

Pociąć to ja sobie potnę, założę piłę do alu i zrobione.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 24 lip 2016, 19:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 maja 2013, 19:03
Posty: 2136
Lokalizacja: Dobrzyków/Płock
Zawód: stolarz (chyba)
Specjalizacja: schody
Katalog który wkleiłem należy do sklepu Metal-Stop z Poznania. U nich zamówisz ;)

_________________
Krawaty wiąże, usuwam ciąże.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: 25 lip 2016, 19:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 lut 2015, 08:05
Posty: 715
Lokalizacja: Puławy
Zawód: stola(z)rzyna
Specjalizacja: Zrobić i się nie orobić
Jelina pisze:
[…]Pociąć to ja sobie potnę[…]
Tylko, że jak zamawiasz z przesyłką to długie elementy są droższe niż krótkie bez względu na ich wagę i mogą Ci je pogiąć w transporcie. A prawdopodobnie w zakupie całą sztanga wychodzi za metr taniej niż konkretny odcinek. A nie wiesz, czy nie będziesz potrzebował tego więcej. Bo a nuż coś Ci wpadnie nowego do głowy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group